Stipendieutdelning 2023

Stipendiater 2023

Idag har vi glädjen att presentera två entreprenörer och fem forskare som årets stipendiater som detta år får dela på 3 150 000 kronor.

Familjen Jacobsson tackar alla som var med och gjorde den här eftermiddagen och kvällen till en inspirerande och lyckad tillställning; stipendiater och övriga gäster, Fröken Signes orkester, som stod för musik och underhållning under kvällen samt personalen på Park 49.

Tack även till Ljung´s blommor för vackra buketter och till Anders Bodebeck som formgivit handskrivna och personliga diplom.

Det är nu tolfte året i rad som vi delar ut stipendier under festliga former. Stiftelsen har genom åren delat ut 70 stipendium till en sammanlagd summa av drygt 19 miljoner kronor


Gratulerar till årets stipendiater

Entreprenörsstipendium

Filip Henrikson, Affärsutvecklare och medgrundare Empowered Health AB
Stipendium om 400 000 kronor för att genomgå ledarutvecklingsprogrammet Transition to Management på INSEAD. Filip har också blivit tilldelad stiftelsens Entreprenörspris.

Motivering entreprenörspris:
Familjen Knut & Ragnvi Jacobssons Entreprenörspris har tilldelats Filip Henrikson för att målmedvetet ha utvecklat digitalt vårdstöd. 

Petra Apell, Grundare Texray AB
Stipendium om 300 000 kronor för att genomgå doktorandutbildning inom industriell ekonomi på Chalmers Tekniska Högskola.

Motivering entreprenörspris:
Familjen Knut & Ragnvi Jacobssons entreprenörspris tilldelas du för att framgångsrikt ha utvecklat strålskyddsprodukter.

Forskningsstipendium

Oskar Thofte, Läkare, doktorand vid Lunds Universitet
Han tilldelas 500 000 kronor för sitt forskningsprojekt ”Utveckling av ny vaccinplattform för individanpassad cancerbehandling”.

Martin Johanson , Professor vid Stockholms Universitet
Han tilldelas 450 000 kronor för sitt forskningsprojekt ”Entreprenörskap och krig – hur överlever företag och människor i Ukraina?”.

Toshima Parris , Docent vid Göteborgs Universitet
Hon tilldelas 500 000 kronor för sitt forskningsprojekt ”Stamceller som mål för behandling av svårartad bröstcancer”.

Johan Zelano, Professor vid Göteborgs Universitet
Han tilldelas 500 000 kronor för sitt forskningsprojekt ”Registerbaserad övervakning av epilepsiläkemedel”.

Linus Andersson, Docent vid Umeå Universitet
Han tilldelas 500 000 kronor för sitt forskningsprojekt ” Fatta beslut; Går det att träna sig till att bli en bättre beslutsfattare?”.

Fler nyheter