–Företagets expansion ställde nya krav på mig som ledare

Entreprenör Christer Sigurd

Christer Sigurd är uppvuxen i ett jordbruk och med föräldrar och släktingar som bönder fick han tidigt lära sig att jobba för att driva företag. Idag äger han ETP Kraftelektronik – ett företag som på några år gick från tre till sju anställda.

– Jag tyckte redan från början att det var kul att skapa saker och kom tidigt på att jag ville bli uppfinnare. På högskolan valde jag utvecklingsingenjörsprogrammet och fick då intresset för elfordon och truckar och slutligen idén om ett företag och i den vevan fick jag kontakt med ETP, säger Christer.

ETP utvecklar elektriska drivlinor åt tillverkare av elfordon. Vi sätter samma komponenter som vi vet funkar bra ihop, så som elmotor, batteri och laddare.

Efter tre år som anställd fick Christer erbjudandet att köpa företaget när den tidigare ägaren ville gå vidare. Året var 2013. Sedan Christer tog över som ägare har företaget expanderat kraftigt, bland annat har personalstyrkan dubblerats, vilket också har inneburit många nya utmaningar. För att kunna fortsätta att utveckla företaget har det ställt större krav på Christer som chef och ledare.

Han har därför tilldelats ett stipendium på 200 000 kr från Familjen Knut och Ragnvi Jacobssons stiftelse. För pengarna valde han att gå en ledarskapskurs på handelshögskolan i Stockholm.

– Jag har landat och mognat mycket i min ledarskapsroll. Från att ha bara blivit ledare så är jag nu mer medveten om min roll och hur jag själv är och hur jag kan påverka andra genom olika agerande. Stipendiet blev som en klapp på axeln, att det man gör faktiskt är rätt så bra. Man lyfter blicken och får mer självförtroende att ta nästa steg, säger Christer.


De senaste intervjuerna